Organifer - Leaf Insects Bladinsecten Capsules - 144 stuks
- Uiterst effectief bij alle zuigende en vretende bladinsecten
- Door de capsulevorm is het eenvoudig bij de plantwortels te
- Capsules stimuleren de plant om een natuurlijk afweersysteem te
- Breed inzetbaar op iedere plant en gewas.
- Geschikt voor biologisch en ecologisch tuinieren.
Toon specificaties
79,
99Productomschrijving
De Organifer Leaf Insects capsules hebben een indirecte en preventieve werking in het afweren van de aanwezigheid van natuurlijke agressors, zoals onder andere bladluizen, rouwvliegen, schildluizen, wortelluizen, wolluizen, wollige dopluizen, witte vliegen, rupsen (inclusief de buxusrups), taxuskevers, leliehaantjes, galmuggen, spintmijten, tripsen, preimotten, zwarte bonenluizen, bladvlooien en andere parasitaire insecten.
Het middel wordt opgenomen door de wortels van de plant. Door deze opname zal de plant als het ware een eigen afweersysteem ontwikkelen, waardoor de plantweerbaarheid wordt verhoogd. Zuigende en vretende bladinsecten verdwijnen omdat ze het voedsel niet lekker vinden. Andere goede insecten zullen hier geen last van hebben. Op deze manier zal de overlast en schade vanzelf verdwijnen.
Organifer Leaf Insects capsules bestaan uit een hoog geconcentreerde samenstelling van specifiek werkende kruidenextracten. Het product is van natuurlijke plantaardige oorsprong en niet giftig voor mens en dier. Organifer Leaf Insects capsules hebben hun effectiviteit bewezen in de biologische land- en tuinbouw en zijn uitermate geschikt voor potplanten. De werkzame stof komt overeen met het Organifer Leaf Insects concentraat, maar door de capsulevorm is het product zeer eenvoudig in gebruik. De capsules worden met succes ingezet bij kamerplanten, potplanten op het terras en balkon, maar ook in de siertuin en moestuin waar spuiten vanwege geuroverlast niet mogelijk is. Plaats de capsules eenvoudig bij de wortels van de plant. Het middel is volledig natuurlijk en plantaardig. Eetbare gewassen kunnen veilig worden geconsumeerd.
Eigenschappen
✔ Uiterst effectief bij alle zuigende en vretende bladinsecten
✔ Door de capsulevorm is het eenvoudig bij de plantwortels te plaatsen
✔ Capsules stimuleren de plant om een natuurlijk afweersysteem te ontwikkelen
✔ Breed inzetbaar op iedere plant en gewas.
✔ Geschikt voor biologisch en ecologisch tuinieren.
✔ Plantversterkend bij invloeden van buitenaf.
✔ Veilig voor mens, dier en milieu; 100% natuurlijk en plantaardig.
✔ Stimuleert groei, vitaliteit en weerbaarheid van de plant.
✔ Toepasbaar bij potplanten, kamerplanten, tuin, kas, terras en balkon.
Toepassing
Preventief toedienen vanaf het moment dat de plant begint uit te lopen. Vooral wanneer er in het verleden veel overlast en schade is geweest. Ook wanneer er al schadelijke insecten en aantastingen zichtbaar zijn kunnen Organifer Leaf Insects worden toegepast. Het middel heeft een werkingsduur van vier weken waarna vervolgbehandeling noodzakelijk is om eventueel nog aanwezige insecten te weren.
Dosering bladinsecten capsules
Dosering bij potplanten:
Maak een gaatje van ca. 5 cm. diep en stop de capsule hierin. Het gaatje volgieten met water en goed afsluiten met potgrond zodat kruidengeur niet vrijkomt. Gebruik 1 capsule per 5 liter pot-inhoud.
De werking is circa 4 weken, behandeling herhalen helpt om plagen te voorkomen en geeft gezonde sterke planten.
Dosering bij tuinplanten:
Maak een gaatje van ca. 10 cm. diep en stop de capsule hierin. Het gaatje volgieten met water en afsluiten met grond. Zie onderstaande tabel.
Behandelen vanaf maart. Herhaal dit na 4 weken. Zo nodig preventief vaker herhalen om een plaag te voorkomen.
Hoogte tuinplant / Aantal capsules bij de wortels
- 50 cm 1
- 100 cm 2
- 150 cm 3
- 200 cm 4
- 250 cm 5
- 300 cm 7
- 350 cm 9
- 400 cm 10
- 450 cm 12
Als spray:
Los 4 capsules per liter en bespuit planten.
Behandelen vanaf maart. Herhaal dit na 4 weken. Zo nodig preventief vaker herhalen om een plaag te voorkomen.
Schadelijke bladinsecten
De volgende insecten zijn de meest voorkomende en actuele schadeveroorzakers bij planten.
Bladluis
Bladluizen zijn kleine groenachtige insecten, die zich passief voeden met het floëemsap van de plant. Planten kunnen veel last hebben van bladluis. De luizen bevinden zich voornamelijk op de jongere delen van een plant. Luizen zijn schadelijk doordat ze virussen kunnen overbrengen en chlorosis, groeistoornissen, verdroging en necrosis kunnen veroorzaken. De schade kan verergeren doordat de luis een stof afscheidt (honingdauw), waarop zich roetdauw schimmels ontwikkelen. Bladluizen kunnen ook het Closterovirus overbrengen.
Witte vlieg
De witte vlieg is een soort van wantsachtig insect die virussen kan overbrengen. De larven van de witte vlieg voeden zich aan de onderkant van de bladeren. Hierbij scheiden ze een plakkerig toxisch speeksel uit, honingdauw. In de honingdauw ontwikkelt zich roetdauwschimmel. Aangetaste bladeren verkleuren zwart. Witte vlieg komt veelal voor in kassen. Daarom kan besmetting gedurende het gehele jaar optreden. Ditzelfde geldt voor de Varenrouwmug. Omdat er een hoge resistentie is ontstaan tegen bestrijdingsmiddelen, is behandeling met alternatieve middelen een uitstekende methode
Spint
Spint is de infectie van spintmijt op planten. Ze leven van plantensappen, die ze opzuigen van het floëemsap uit de bladeren van de plant. Bladeren die heel erg aangetast en necrotisch zijn kunnen hun oorspronkelijke functie niet meer uitvoeren waardoor de plant erg verzwakt en afsterft.
Larven van rouwvlieg
De larven van rouwvliegjes zijn 5 tot 12 mm lang, glasachtig wit van kleur met een zwarte kop. De larven hebben geen poten. Ze verblijven in vochtige potgrond tot ze verpoppen om volwassen rouwvlieg te worden. Rouwvliegjes, officieel Varenrouwmug zijn muggen van 3 tot 5 mm groot die aangetrokken worden door vochtige omgevingen, warme temperaturen en potgrond. Als die drie elementen aanwezig zijn, komen er ook automatisch rouwvliegjes. In kassen en binnenshuis kunnen ze een heel jaar rond voorkomen.
Rupsen
Schade door rupsen is te herkennen aan bladeren met geknabbelde gaten of gekrulde punten. Vraatschade door rupsen komt traditioneel in de late zomer en herfst voor. De laatste jaren kunnen rupsen ook in het begin van het teeltseizoen al voor schade zorgen.
- 8719958997431
Specificaties
- Algemeen
- Binnen/buitengebruiki
- Buiten
- Grondsoort
- Humus
- Indicatie EU toegestane meststof
- Type plant
- Anders
- Indicatie biologisch
- Binnen/buitengebruik
- Technische kenmerken
- Indicatie meststof
- Rendement per verpakkingi
- 50 m²
- Indicatie nitraathoudende meststof
- Volume (L)
- 1 L
- Uiterlijke kenmerken
- Substantie
- Other