Organifer - IJzersulfaat Meststof - Mos verwijderaar - 20kg -Voor 1000m2
- Meststof speciaal voor bemoste gazons dankzij het hoge
- Mos sterft af binnen enkele dagen, het gazon wordt zichtbaar
- IJzer is belangrijk voor de vorming van bladgroen
- Gemakkelijk uit te strooien op het gazon en werkt onmiddellijk
- Voor gazons in schaduwrijke gebieden die de neiging hebben te
Toon specificaties
79,
99Productomschrijving
IJzersulfaat meststof voor een dicht, weelderig groen gazon zonder mos. Ook geschikt om andere tuinplanten van ijzer te voorzien. Het hoge ijzergehalte draagt bij tot een betere concurrentiekracht van het gazon tegen ongewenste mossen en onkruid. IJzersulfaat speelt een belangrijke rol in de fotosynthese van (gras)planten. De meststof zorgt er voor dat planten zonlicht goed opnemen, waardoor de weerbaarheid toeneemt en bladziekten niet gauw meer zullen optreden.
Mos in gazon bestrijden met IJzersulfaat
De aanwezigheid van mos in een gazon is nooit op één oorzaak terug te voeren. Mos in het gazon is vaak een gevolg van te zure grond, onvruchtbare grond, te natte grond of doordat het gras te kort afgemaaid is. Wanneer het gras uitdunt, krijgen mossen de kans om de kop uit te steken. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen, echter veel gazonbezitters vroeg of laat te maken met mosgroei. Ons advies is om na verwijdering van dode mos driemaal per jaar ( voorjaar - Zomer - Najaar) te bemesten met Organifer Gazonmest zodat uw grasmat in topconditie blijft. Mocht de Ph van de bodem lager dan dan 5.5 zijn adviseren we om bekalking uit te voeren met Organifer kalk of algenkalk.
Wanneer ijzersulfaat gebruiken?
Breng in het vroege voorjaar (maart/april) of aan het begin van de herfst (september/oktober) 20 tot 25 g/m² ijzermest gelijkmatig aan op gestreste en bemoste gazons. Breng Organifer IJzersulfaat Meststof minimaal een week aan voor het verticuteren van het gazon voor het beste resultaat. IJzersulfaat wordt vaak een mosdoder genoemd maar verbetert ook de weerbaarheid van de plant. Doordat ijzersulfaat zo effectief mos dood wordt het hier ook voornamelijk voor gebruikt. Last van mos in het gazon? Deze meststof zorgt er voor dat het mos binnen enkele dagen afsterft en gras weerbaarder wordt. Temperaturen van meer dan 10°C ondersteunt het effect.
Gebruiksaanwijzing ijzersulfaat meststof
Voor het beste resultaat kan ijzersulfaat het beste bij droog weer net voor een regenbui aangebracht worden. Herhaal de bemesting indien nodig. Organifer ijzersulfaat heeft een snelle werking. Hark na werking dode mos resten uit het gazon. We raden af om ijzersulfaat te strooien tijdens een regenbui. Niet omdat dit geen goed strooiresultaat oplevert, maar puur om het feit dat ijzersulfaat enorm begint te vlekken. Wanneer er ijzersulfaat op kleding, schoenen of betegeling komt, ontstaan er bruine roestvlekken die niet meer te verwijderen zijn. Na regen of beregenen gaat ijzersulfaat pas zijn werk doen, het gazon eerste dagen niet betreden totdat ijzersulfaat volledig in de bodem is opgenomen en geen vlekken meer kan veroorzaken.
▶IJzersulfaat inmengen in zand
IJzersulfaat kan op verschillende manieren toegediend worden. Een eeuwenoude manier om ijzersulfaat te strooien is door het te mengen met zand om het vervolgens aan te brengen op het gazon. Gebruik 1 kilogram Organifer ijzersulfaat in combinatie met 2 kilogram zand per 50 m².
▶Ijzersulfaat meststof direct op het gazon uitstrooien
Deze meststof kan direct uitgestrooid worden op de grasmat. Hierbij kan dosering op plaatsen met veel mos iets verhoogd worden en op plaatsen waar minder mos staat de dosering juist verlaagd worden.
▶Oplossen in water en met gieter of spuit verspreiden
Wat misschien nog wel eenvoudig is, is om het ijzersulfaat op te lossen in water. Los circa 100 gram ijzersulfaat op in 5 liter water. Gebruik bijvoorbeeld een gieter of drukspuit om het middel gelijkmatig te verspreiden.
▶Als tuinplanten tekenen van ijzertekort vertonen, zoals bleke bladeren en vergeling van jonge scheuten, los dan 20 g/m2 ijzermeststof op in het irrigatiewater en breng het gelijkmatig aan.
Bij zwaar belaste gebieden kan na 8 tot 10 weken opnieuw worden bemest. IJzermeststof is geen volledige meststof. Iedere grasmat heeft ook een volledige meststof met stikstof, fosfaat en kalium nodig voor een gezonde groei. Wij bevelen onze Gazonmest All-In-One 3 maal per jaar toe te dienen om de grasmat in goede conditie te houden.
Dosering Gazon / Sportvelden / golfbanen
Van maart tot oktober
▶ Aanbrenghoeveelheid: 20 - 25 g/m²
(1 volle eetlepel ijzermeststof weegt ongeveer 18 g, 1 handvol ongeveer 50 g)
* Na bemesting wachten vooraleer het gras te maaien of te betreden totdat ijzersulfaat ingeregend is.
** Bemesten voor een regenbui of nadien goed beregenen
*** De geadviseerde hoeveelheden zijn afhankelijk van vele factoren, hoeveelheid mos, conditie van gras, klimaat en de bemestingstoestand van de grond.
Let op met ijzersulfaat!
IJzermeststof veroorzaakt roestvlekken op vloerbedekking (betonplaten, tegels enz.) en kleding. Verwijder onmiddellijk meststoffen die per ongeluk op platen zijn terechtgekomen. Let ook op voor achtergebleven hechting aan schoenzolen en dierenpoten. Loop niet op bemeste gazons totdat de meststof grondig gedrenkt is.
Samenstelling
EG MESTSTOF IJzer sulfaat meststof
19,5 % Fe wateroplosbaar ijzer als ijzer(II)sulfaat
Veiligheidsinstructies
Niet eten, drinken of roken tijdens het gebruik van dit product. Draag beschermende handschoenen/beschermende kleding/ oogbescherming/ gezichtsbescherming.
Bewaren
Bewaren op een droge plaats, boven 6°C en onder 35°C, uit de buurt van direct zonlicht. Bij opslag op een vochtige, te warme of te koude plaats is een verandering van de producteigenschappen en een snellere omzetting te verwachten. Buiten bereik van kinderen en huisdieren houden. Na bemesting handen en andere aangeraakte delen van de huid grondig wassen. Niet in afvalwater of open water laten komen. Het product binnen 6 maanden toepassen. Bij oneigenlijk gebruik en opslag vervalt elke aansprakelijkheid.
- 8719958993617
Specificaties
- Algemeen
- Binnen/buitengebruiki
- Buiten
- Grondsoort
- Humus
- Indicatie EU toegestane meststof
- Type plant
- Anders
- Indicatie biologisch
- Binnen/buitengebruik
- Technische kenmerken
- Indicatie meststof
- Rendement per verpakkingi
- 1000 m²
- Indicatie nitraathoudende meststof
- Volume (L)
- 1 L
- Uiterlijke kenmerken
- Substantie
- Other