Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
Pro Turf & Gazon Meststof - Gefaseerde Afgifte - Organifer - (40x = 800 kg – voor 26.600 m2)
Pro Turf & Gazon Meststof - Gefaseerde Afgifte - Organifer - (40x = 800 kg – voor 26.600 m2) 2
Pro Turf & Gazon Meststof - Gefaseerde Afgifte - Organifer - (40x = 800 kg – voor 26.600 m2) 3
Pro Turf & Gazon Meststof - Gefaseerde Afgifte - Organifer - (40x = 800 kg – voor 26.600 m2) 4
Pro Turf & Gazon Meststof - Gefaseerde Afgifte - Organifer - (40x = 800 kg – voor 26.600 m2) 5
Pro Turf & Gazon Meststof - Gefaseerde Afgifte - Organifer - (40x = 800 kg – voor 26.600 m2) 6
Pro Turf & Gazon Meststof - Gefaseerde Afgifte - Organifer - (40x = 800 kg – voor 26.600 m2) 7
Pro Turf & Gazon Meststof - Gefaseerde Afgifte - Organifer - (40x = 800 kg – voor 26.600 m2) 8
Pro Turf & Gazon Meststof - Gefaseerde Afgifte - Organifer - (40x = 800 kg – voor 26.600 m2) 9
Pro Turf & Gazon Meststof - Gefaseerde Afgifte - Organifer - (40x = 800 kg – voor 26.600 m2) 10
Exclusief online

Pro Turf & Gazon Meststof - Gefaseerde Afgifte - Organifer - (40x = 800 kg – voor 26.600 m2)

  • Professionele meststof npk mg s 20 5 8 4 9
  • Voor golfbanen, sportvelden en professionele sier- en sportgazons
  • Goed oplosbaar, geconcentreerd fijn granulaat van 1-3 mm
  • Met gefaseerde afgifte voor snelle en langetermijnwerking
  • Werkingsduur van 10-12 weken met een dosering van ca 30 g m2

Toon specificaties

1499,

99

Nog niet gevonden wat je zoekt? Bekijk meer:

GazonmestOrganifer producten

Productomschrijving

Pro Turf & Gazon Meststof is speciaal ontworpen voor grote, veeleisende gazons, sportvelden en fairways. Deze minerale 20+5+8 (+4+9) meststof biedt langdurige en efficiënte voeding door de geleidelijke afgifte van stikstof. Dit voorkomt plotselinge groeispurten en vermindert waterverlies en vervilting. Het bevat ammoniumstikstof, magnesium en ijzer, die een sterke groene kleur bevorderen en mosvorming tegengaan. Het product is een stofvrij, fijnkorrelig granulaat (1-3 mm) dat zich oplost bij minimale neerslag en handmatig of met een mechanische strooier kan worden aangebracht.

De Pro Turf & Gazon Meststof biedt tal van voordelen voor grote en veeleisende gazons, sportvelden en fairways. Een van de belangrijkste kenmerken is de langwerkende en gefaseerde afgifte van stikstof. Deze stikstof wordt gelijkmatig over een periode van meerdere weken afgegeven, wat piekgroei voorkomt en waterverlies en vervilting vermindert.

Daarnaast zorgt de meststof ervoor dat het gazon duurzaam wordt en een krachtige, groene kleur krijgt. Dit is te danken aan de aanwezigheid van ijzer en ammoniumstikstof, die ook effectief zijn in het verdringen van mos.

Het fijne granulaat van de meststof is uitstekend oplosbaar. Al bij 10 mm neerslag per m² lost het product op en wordt volledig werkzaam. Dit zorgt ervoor dat de voedingsstoffen snel beschikbaar zijn voor het gras en dat deze snel weer betreedbaar is.

De gelijkmatige korrelgrootte van de meststof draagt bij aan een gelijkmatige bemestingswerking, waardoor het gazon overal even goed gevoed wordt. Bovendien kan het compacte granulaat zowel met de hand als met elke gangbare kunstmeststrooier schoon en stofvrij worden toegepast, wat het gebruiksgemak aanzienlijk verhoogt. Deze minerale meststof is volledig geurloos en wordt met succes ingezet op sportvelden, golfbanen en grote siergazons.

Kortom, de Pro Turf & Gazon Meststof biedt een efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing voor de verzorging van grote grasoppervlakten, met langdurige en zichtbare resultaten.

Samenstelling

NPK (Mg,S) meststof met ureumformaldehyde en ijzer (Fe) 20+5+8(+4+9)

20,0% N Totaal stikstof
- 7,5% N Ammoniumstikstof
- 7,5% N Ureumstikstof
- 5,0% N Ureumformaldehyde-N

5,0% P₂O₅ Neutraal ammoniumcitraat oplosbaar en wateroplosbaar fosfaat

8,0% K₂O Wateroplosbaar kaliumoxide

4,0% MgO Totaal magnesium

9,0% S Totaal zwavel

1,0% Fe Totaal ijzer

20 % Stikstof voor groei

Stikstof is een essentiële voedingsstof voor plantengroei. Pro Turf & Gazon Meststof met langwerkende werking is een puur minerale meststof. De stikstof is deels al in nitraatvorm aanwezig, wat direct beschikbaar is voor planten en snel tot groeisucces leidt. Afhankelijk van de stikstofvorm, remmers of omhulling kan de werking tot 8 maanden aanhouden. Meestal hebben de meeste minerale meststoffen een werkingsduur van ongeveer 4 weken. Bij het bemesten met minerale meststoffen dient de aanbevolen dosering in acht genomen te worden om overbemesting, uitspoeling en verbranding te voorkomen.

5 % Fosfor voor verbetering van de lucht- en waterhuishouding

Fosfor bevordert de korrelvorming, wat de lucht- en waterhuishouding van de bodem verbetert. Dit vermindert tevens het risico op erosie (bodemafbraak door wind en water) en verslemping (verplaatsing van bodemdeeltjes aan het bodemoppervlak door regendruppels of stromend water). Fosfor stabiliseert de bodem en zorgt voor energiegroei van de planten. Fosfor creëert bruggen tussen humusdeeltjes.

8 % Kalium voor versterking van het celweefsel

Kalium maakt de plant door versterking van het celweefsel weerbaarder tegen weersinvloeden. Dit is vooral belangrijk in het vroege voorjaar en in de herfst ter bescherming tegen de koude periodes. Kalium verbetert de wateropname en is belangrijk voor de vorming van nieuwe bladeren.

4 % Magnesium voor een stabiele energiebalans

Magnesium is een essentieel onderdeel van planten en snel beschikbaar. Het zorgt voor een stabiele energiebalans en is cruciaal voor de vorming van eiwitten, koolhydraten en vitaminen, evenals een belangrijke bouwsteen in stofwisselingsprocessen.

1 % IJzer voor een gezond, krachtig groen

IJzer is het centrale ion in chlorofyl en zorgt voor een gezond, krachtig groen. Bij ijzertekort kleuren de bladeren geel. IJzer laat mos afsterven, maar moet vanwege roestvlekken niet in de buurt van bestrating worden gebruikt.

9 % Zwavel ter verbetering van stikstofefficiëntie

Om het nitraatgehalte in de plant te reguleren en de efficiëntie van de stikstofbemesting te verbeteren, is zwavel nodig. Bij zwaveltekort kleuren de bladeren licht, omdat de vorming van chloroplasten en chlorofyl verminderd is.

Gebruiksaanwijzing

De toepassing van deze meststof dient 1 tot 2 dagen na het maaien op droge grasmat te gebeuren. Om een optimaal verspreidingspatroon te bereiken, moet de helft van de hoeveelheid zowel in de lengte- als in de dwarsrichting worden uitgestrooid. Na toepassing op nat gazon of na een lange droge periode is het belangrijk om intensief te wateren. Een vervolgbemesting wordt aanbevolen na 10 tot 12 weken. Regelmatig water geven zorgt voor een gelijkmatige groei. Het bemeste gebied zou idealiter pas betreden of gemaaid moeten worden nadat de meststof volledig is opgelost.

Toepassing is mogelijk gedurende de gehele vegetatieperiode van maart tot oktober. Aanbeveling: 1x in maart/april, 1x in juni/juli en 1x in september/oktober. Verhoog op groeikrachtige en intensief gebruikte gebieden naar vier toepassingen. Voor sportvelden, golfgreens en fairways geldt ook vier keer per jaar. De laatste toepassing dient in de regel uiterlijk in oktober plaats te vinden.

Let op: Het product bevat ijzer. Niet aanbrengen op bestrating of kleding, omdat dit vlekken kan veroorzaken. Verwijder het product onmiddellijk van bestrating of andere vaste oppervlakken.

Dosering gazon/sportvelden/golfbanen

Aanbevolen hoeveelheden: 20-35 g/m² per keer op droog gras strooien.

Ideaal is toepassing enkele dagen na het maaien op het droge oppervlak. Daarna besproeien met minimaal 10 mm.

Duur van de werking: 10 tot 12 weken

Toepassingsperiode: maart tot oktober. Strooi 3 tot 4 maal per jaar, afhankelijk van de intensiviteit van gebruik.

Niet overdoseren. Aanbevelingen van officiële adviezen hebben voorrang.

Instelwaarden voor kunstmeststrooiers: Gardena 415 = 4 | Gloria Streuboy M 200 = 5 | Wolf WE 250-252, 500 = 5 | Gloria Streuboy S 221 = 6 | Wolf WE 45 = 5

Bewaren

Deze meststof is tot 2 jaar houdbaar zonder kwaliteitsverlies indien bewaard op een koele en droge plaats, buiten direct zonlicht. Bescherm tegen vochtigheid, direct zonlicht en temperaturen boven de 25°C. Geopende verpakkingen goed afsluiten. Buiten bereik van kinderen en huisdieren houden. Laat de meststof niet in het afvalwater of open wateren terechtkomen. Gebruik resthoeveelheden voor het bedoelde doel.

EAN:
  • 8719958992658

Specificaties

  • Algemeen
    Binnen/buitengebruik
    i
    Buiten
    Grondsoort
    Humus
    Indicatie EU toegestane meststof
    Type plant
    Anders
    Indicatie biologisch
  • Technische kenmerken
    Indicatie meststof
    Rendement per verpakking
    i
    26.6 m²
    Indicatie nitraathoudende meststof
    Volume (L)
    1 L
  • Uiterlijke kenmerken
    Substantie
    Other

Alternatieven

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +200.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten