Bladziekten Concentraat - Organifer - 500 ml voor 500 m2
- Effectief tegen verschillende bladziekten
- Concentraatvorm voor eenvoudige wortelplaatsing
- Bouwt natuurlijke plantverdedigingssystemen op
- Veilig voor mens, dier en milieu
- 100% natuurlijk, verbetert de veerkracht van de plant
Toon specificaties
34,
99Productomschrijving
Leaf Diseases Bladziekten Concentraat bestaat uit een samenstelling van specifiek werkende (niet-toxische) kruidenextracten die planten weerbaar maken bij bladschimmels en bladvlekken. Denk hierbij aan valse en echte meeldauw, roest, bladvlekkenziekte en blackspot, maar ook gras- en bladschimmels. Toepasbaar bij gewassen in siertuin, moestuin en plantsoenen waar er, door een mindere vitale bodem en een zwakke weerbaarheid van planten, sprake kan zijn van bladziekten.
Het product ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen, werkt verzorgend, voedend en plantversterkend bij invloeden van buitenaf, in de bodem en bij de wortels. Leaf Diseases Bladziekten Concentraat wordt opgenomen door het blad en wortels van het gewas. Dankzij de aanwezige wortelstimulerende en plantverzorgende bestanddelen zullen planten een verhoogde weerbaarheid en vitaliteit ontwikkelen. Leaf Diseases Bladziekten Concentraat kan het beste preventief toegediend worden. Vooral wanneer er in het verleden veel overlast en schade is geweest.
Eigenschappen
✔ Uiterst effectief bij bladziekten
✔ Bij o.a. valse en echte meeldauw, roest, bladvlekkenziekte en blackspot
✔ Ook inzetbaar bij schadelijke gras- en bladschimmels
✔ Planten ontwikkelen een natuurlijk afweersysteem
✔ Geschikt voor biologisch en ecologisch tuinieren
✔ Plantversterkend bij invloeden van buitenaf
✔ Zowel preventief als curatief inzetbaar
✔ Veilig voor mens, dier en milieu
✔ Stimuleert groei, de vitaliteit en weerbaarheid van de plant
✔ 100% natuurlijk en plantaardig
Toepassing
Goed schudden voor gebruik. Pas het middel toe vanaf maart en herhaal de behandeling elke 4 weken tot het einde van het seizoen. Geschikt voor planten, struiken en bomen. Geschikt voor de siertuin, moestuin, kas- en kuipplanten. Eetbare gewassen kunnen gewoon geconsumeerd worden.
▶ Aangieten (bodembehandeling):
Eerst de aarde oppervlakkig loskrabben. Los 100 ml op in 5 liter water (voor 25 m²). Eerst de grond loskrabben en behandelen op een vochtige bodem, het liefste voor een flinke regenbui. Als er geen regen wordt verwacht de grond na de behandeling flink beregenen met water (10 mm).
▶ Spuiten (plantbehandeling):
Los 10 ml op in een halve liter water. Bespuit de boven- en onderzijde van de plant tot druipend toe. Pas Leaf Diseases Bladziekten Concentraat bij voorkeur toe bij bewolkt en droog weer op droge planten voor een goede opname. Niet spuiten boven de 25 °C.
Dosering
Gebruik/Hoeveelheid/Oplossing/Oppervlakte
▶Preventief – lichte aantasting/10 ml/0,5 tot 1 liter water/10 m²
▶Curatief – zware aantasting/20 ml/0,5 tot 1 liter water/10 m²
Bewaren
Buiten direct zonlicht op een koele en donkere plaats blijft dit product, ook na opening, meer dan een jaar zonder verlies aan kwaliteit houdbaar.
Achtergrondinformatie
Echte meeldauw is een schimmel die te herkennen is aan afveegbare witte poederachtige vlekken op de bladeren. Dit in tegenstelling tot besmetting door valse meeldauw, die niet af te vegen is. Echte meeldauw komt vooral voor bij warm en vochtig weer. Voedingssappen worden onttrokken uit de plant, waarna de bladeren, scheuten en bloemen worden geremd in hun groei en misvormd raken. Planten en bomen zoals rozen, de Noorse esdoorn en de eik zijn gevoelig voor echte meeldauw.
Valse meeldauw is een schimmel die zich verspreidt via sporen. Deze vorm komt voor aan de onderzijde van het blad en tast het blad van binnenuit aan. Na aantasting ontstaan verkleurde bladeren, die veelal vroegtijdig afvallen. Valse meeldauw kan niet of nauwelijks van het blad afgeveegd worden, in tegenstelling tot echte meeldauw. Dit komt doordat de schimmel deels in het blad zit. De sporen verspreiden zich explosief bij vochtig en warm weer. De schimmel kan overslaan naar andere delen van de plant.
Roest is een schimmelinfectie die bladeren van bomen, zoals populieren, aantasten. Roest ontstaat vooral bij warm en vochtig weer. De bovenkant van het blad vertoont fijne oranje vlekjes.
Alternaria is een schimmel die zich razendsnel kan uitbreiden, voornamelijk bij tomaten en aardappelen.
Bladvlekkenziekte (septoria) is een hardnekkige plantenziekte die regelmatig het loof van een groot aantal planten aantast.
Hagelschot is de naam voor de schimmelinfectie Stigmina carpophila die vooral voorkomt in prunusachtigen, zoals kersen en sierkersen, perziken, pruimen en abrikozen.
Grasschimmels veroorzaken verkleuring naar bruine/gele plekken in de grasmat of een donkere waas over de graspuntjes. Grassprieten kleven vaak aan elkaar. De meeste schimmels ontstaan aan het einde van de zomer of in het najaar.
Blackspot is een ziekte die veroorzaakt wordt door een schimmel en kan worden herkend aan de kleine bruinzwarte tot zwarte vlekken op de bladeren en stengels. Bij zware aantasting vallen bladeren af. De ziekte komt veel voor bij rozen.
- 8719958998483
Specificaties
- Algemeen
- Binnen/buitengebruiki
- Buiten
- Indicatie EU toegestane meststof
- Tekst type aanduiding meststoffen
- Tuinmeststof
- Grondsoort
- Humus
- Type plant
- Anders
- Indicatie biologisch
- Type bemesting
- Vloeibaar
- goedkeuringsnummer meststof
- N/A
- RHP keurmerk
- Binnen/buitengebruik
- Technische kenmerken
- Hoogte
- 20 cm
- Breedte
- 20 cm
- Rendement per verpakkingi
- 500 m²
- Indicatie nitraathoudende meststof
- Diepte
- 20 cm
- Indicatie meststof
- Volume (L)
- 1 L
- Uiterlijke kenmerken
- Substantie
- Other